OKULÁRÉ PROJEKT - 2022/23

A felolvasóest-sorozat célja

Az Okuláré Projekt célja, hogy lehetőséget biztosítson kortárs magyar pályakezdő drámaíróknak arra, hogy élesben, minél nagyobb, minél sokfélébb közönség előtt próbálják ki magukat.

A cél elérni, hogy az írók minél sokoldalúbb visszajelzéseket kapjanak, így kiemelt szerepet szánunk a közönségnek is, számítunk az aktív részvételükre, véleményükre, hogy kialakulhasson egy párbeszéd író és befogadó között.

Szintén cél, hogy a projekt különleges szerkezetének köszönhetően, olyan közösséget teremtsen, amely a földrajzi határokat is átlépve képes közösen gondolkozni egy adott, jelenkorban aktuális témáról.

Mindezek mellett az Okuláré Projekt arra is törekszik, hogy már létező közösségeket tartson

egyben, újakat hozzon létre, és ezeket a közösségeket egymással is kapcsolatba hozza.

A felolvasóest-sorozat menete röviden

A felolvasó estek kéthavonta kerülnek megrendezésre.  Minden forduló előtt 4 hónappal meg van hirdetve egy nyílt drámapályázat, ahova körülbelül egy hónapig érkeznek a pályaművek, amik egy előre megadott témára íródnak. Ezt követően a Fiatal Drámaírók Házának csapata kiválasztja azokat a műveket, amiket meghívnak egy zártkörű műhelyre, amit egy választott drámaíró/dramaturg vezet. Ezután a zsűri kiválasztja azt a 3 írót, akik meghívást kapnak az adott fordulóra, szövegeiket pedig megkapják a résztvevő helyszínek.

A felolvasó esteket minden helyszín a saját maga által választott időpontban tartja meg, de a kijelölt időszakon belül. A felolvasásokat követően, az est második felében a helyszínek közönségei külön-külön megbeszélik a szövegekről alkotott véleményüket. Ezek után minden helyszínen szavazás történik, amelyből kiderül, hogy az adott közösségnek aznap melyik darab tetszett a legjobban.

Az esemény után a helyszín értesíti a szervezőket az este eredményéről. A legtöbb szavazatot kapott szerző szövegét egy kiválasztott amatőr társulat az évad során színpadra viszi.

Okuláré Projekt – Kortárs Drámák felolvasóestjei

A Kultúrális program menedzsmentje:

Boros Anna
Kárpáti István

Szeretnék a kulturális programok szervezésében, rendezésében részt venni....

A jelentkezéshez kérjük küldj nekünk egy emailt. A jelentkezés beérkezését követően felvesszük veled a kapcsolatot.

    Elérhetőség:

     kishon.educenter@gmail.com
     054-227-2244
     WhatsApp