Okuláré+

Okuláré+ - Kortárs drámák felolvasóestje
Izrael(online)

Az Okuláré Projektről

Projektünk célja, hogy teret biztosítson kortárs magyar drámaíróknak arra, hogy élőben, minél nagyobb közönség előtt próbálhassák ki magukat. Az este során három, egyenként negyedórás egyfelvonásos szöveg hangzik el felolvasószínházi előadás formájában, majd a nézők,  az előadók és a szervezők részvételével közösségi szövegfeldolgozás következik! A szövegek, mint mindig, kéthavi rendszerességgel megvalósuló nyílt, névtelen pályázatunkra érkeztek. Most az utóbbi évek legjobbjaiból válogattunk.

Az este során elhangzó szövegek:

Rédei Roland – Csak ha ránéznek

Szűcs Virág Natália – Esztétikai beavatkozás

Tóth Márk – Csuka

A felolvasásokat egy kötetlen beszélgetés követi, ahol lehetőség lesz visszajelezni a szerzőknek, megvitatni a szövegek által felvetett kérdéseket.

Felolvasnak:

Baranyai Vivien Kitti, Horváth Benji, Kövesi Csenge, Mohácsi Viki, Rózsár Petra, Tovaj Tamás

Helyszín: online

Csatlakozás: meet.google.com/aof-ftwv-omb

Időpont: 2023.11.19 19:00(GMT+2)

Szervezők:

Fiatal Drámaírók Háza

Efraim Kishon Magyar Oktatási és Kulturális Központ

Rédei Roland 1985-ben született. Tanulmányait a Békés Megyei Jókai Színház stúdiójában és a Pesti Magyar Színiakadémián végezte, majd spanyol szakon szerzett mester diplomát. A Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja, emellett fordít, fut, spanyolt tanít és a gyermekeivel sakkozik.

Szűcs Virág Natália 1996 júniusában született Budapesten. Szeret híd lenni forma és tartalom között. Általános iskola óta kísérletezik eredményesen különböző médiumokkal, azóta elvégezte az ELTE kommunikáció és médiatudomány szakát is. Gyakran rácsodálkozik, hogy nemsokára harmincéves lesz. Mindenkit bátorít az írásra, legyen az napló, szabadvers vagy dráma.

Tóth Márk 1995-ben született Egerben. Fiatalkora óta szereti az olvasást. és egyetemi évei alatt ismerkedett meg az amatőr színjátszással. Több éven át az egri Szuszogó Színház társulatában játszott, darabjaikat Egerben, de többek között Miskolcon, az Adácsi Színjátszó Fesztiválon és Budapesten is előadták. Ezután kezdett foglalkozni regények és drámák írásával.

 

A Fiatal Drámaírók Háza a legújabb drámaíró generáció befogadó műhelye és produkciós irodája. A világot jelentő deszkák eléréséhez minden pályakezdő tehetségnek kell egy ugródeszka, a célunk, hogy ezt több formában is biztosítsuk, folyamatosan figyelve – és alakítva – az itthoni kulturális élet helyzetét. Állandó Szervezetünk magja színházhoz, kommunikációhoz, szervezetfejlesztéshez kapcsolódó területeken végzett önkéntesekből áll, mindannyiunknak személyes motivációnk van arra, hogy tudásunkkal az FDH-t építsük. Ez jelenleg egy nyílt pályázatos nemzetközi felolvasóest-sorozat, az Okuláré Projekt és egy kávéházi programsorozat révén valósul meg, és állandóan keressük a lehetőségeket, kapcsolatokat új ötleteinkhez.